Hei taas kaikille vielä viimeistä kertaa!

Minullakin on harjoittelu jo viime metreillä, vielä reilut pari viikkoa olisi toimistotyötä tarjolla. Sen jälkeen sitten kyllä nakkaan havajipaidat niskaan ja alan lomailemaan toden teolla =) Toivottavasti vaan on lämmin kesä.

Saatan kyllä sanoa pahastikin, mutta minun mielestä koulu ei ole paljoakaan pystynyt minua valmentamaan tähän työhän. Minusta jokainen työpaikka on erilainen ja joka työpaikassa saa opetella omat juttunsa, oli käynyt sitten kouluja tai ei. Enemmänkin oma aikaisempi työkokemus vaikuttaa osaamiseen ja koulu on vain sitä titteliä varten. Koulussa opittuja taitoja, joita on käyttänyt ei siis pahemmin tule mieleen. Kielitaitokin on hamuttu jo silloin lukioaikoina. En tiedä sitten miten esim. jokin hotel linxin kurssi on auttanut hotelleissa työskenteleviä tms.

Se on vaikea lähteä sanomaan mitä koulussa sitten olisi pitänyt opettaa. Asenne kun itsellä on, että tekemällä oppii. Kenties harjottelu olisi pitänyt olla sittenkin kahdessa erässä, että olisi päässyt kokemaan ja kokeilemaan erilaisia työpaikkoja ja aloja. Koulun itsensä on melko mahdotonta valmentaa opiskelijoita niin monenlaisiin työtehtäviin kuin mitä meille on tarjolla. Ehkä pitäisi keskittyä joihinkin tiettyihin aineisiin tarkemmin eikä vain raapaista pintaa jokaisesta "aineesta".

Mutta, mutta..näinkin positiivista tekstiä minulta tänään irtoaa =)

Ei kun vaan ihanaa kesää kaikille ja muistakaa levätä, pitää hauskaa ja nauttia Suomen suvesta!

- Helistin